Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 318)

  • Aihe on tarkasti "Henkilöhistoria"

alavarvi_taiteilijakuva_ellen_alakannosta.pdf
Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksen käsityönopettajan koulutusohjelman Pro gradu -tutkielma tekstiilitaiteilija Ellen Alakannosta.

Artikkelissa kerrotaan Euroopan ensimmäisen naiseläinlääkärin Agnes Sjöbergin elämästä ja urasta. Kuvassa Agnes Sjöberg.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen maallikkosaarnaajan elämästä.

Kitinojalle Hirvilammin asuntoalueelle muuttaneet Eeva ja Osmo Kurunsaari.

Kitinojan Hirvilammin asuntoalueelle muuttaneista asukkaista Annukka Rauniosta ja Jukka Rajamäestä.

Ylistarolaisen kunnallisen vaikuttajan ja eteläpohjalaisen nuorisoseuraliikkeen johtohahmon elämäntyötä valottava artikkeli.

Nurmolainen herastuomari Sulo Alanen oli koko Etelä-Pohjanmaan nuorten henkinen johtaja toimiessaan E-P:n nuorisoseuran puheenjohtajana.

Muisteluja Nurmon Ylijoen kylän Kimpimäen, Puntasen ja Kohtamäen talojen miehistä.

Heikki Mansikkamäki 1891-1960.

Artikkelissa luetellaan 35 henkilöä, jotka ovat Etelä-pohjalaisia elämänkeroja -teoksen mukaan tehneet elämäntyönsä Nurmossa tai heidän vanhempansa sukujuuret ovat nurmolaisia. Artikkelissa on 1900-luvun alun valokuva tervakauppias Saunamäestä, jota…

Nurmon kirkkomaalla on Tallroth-Honkajuuri -suvun monumentti. Albert Tallroth toimi Nurmon ensimmäisenä kirkkoherrana. Perheen yhdeksästä lapsesta kuuluisimmaksi tuli Mauri (1882-1948), joka suomensi nimensä Honkajuureksi. Varsinaisen elämäntyönsä…

Tapio Kallio-Kujala muisteli Heikki Sivulaa erästä kylänsä merkkihenkilöistä