Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 60)

  • Aihe on tarkasti "Hyllykallio"

Artikkelissa valokuvia, joista ensimmäisessä kuvattu ihmisjoukkoa (mahdollisesti Hyllykallio-päivästä) kuvatekstillä "Hyllykalliolaisia". Artikkelissa on valokuvat myös kustakin haastatellusta henkilöstä: Pirjo Kortesoja, Veijo Kontas, Eeva ja Väinö…

Kirjoittaja muistelee muuttoaan Hyllykalliolle.

Nurmon ja Seinäjoen rajalle on rakentunut laaja asuntoalue Hyllykallio. Tanelinrantaan rakennetaan asuntoja melkoisella vauhdilla. Artikkelin otsikossa viitataan pitäjien rajaan eli "Pitäherrajaan", rajatiehen. Artikkelissa muistellaan tätä seutua…

Kirjoitus julkaistu osiossa Nuorten kynästä (teemana ympäristövuosi 1980).

Kirjoittaja on Hyllykallioseuran puheenjohtaja, muuttanut 8 vuotta aikaisemmin Hyllykalliolle.

Aukeamalla kuusi valokuvaa kuvateksteineen vuoden varrelta: lukion ja yläasten laajennus, Tanelinrannan nuorisotalo, Nurmon museon peruskorjaus, Kertunlaakson asuntoalue, Hyllykallion pesäpallokenttä ja Isokoskentien perusparannus.

Väinö Kuoppala kävi jututtamassa Matti "Masa" Mäki-Reinikkaa, joka vaimonsa kanssa kuuluu Hyllykallion "alkuasukkaisiin". Mäki-Reinikka on kirjoittanut lukuisia artikkeleita Hyllykalliosta ja toiminut Hyllykallio-seuran lisäksi muutenkin aktiivisesti…

Artikkeli on tiivistelmä 22.7.2017 pidetystä Nurmoo-seuran 70-vuotisjuhlan juhlapuheesta. Artikkelissa kerrotaan Nurmoo-seuran perustamisesta, Nurmolaisista sananlaskuista ja Nurmon historiasta ja nykypäivästä kuntaliitoksen jälkeen.

Tekstissä on kaksi kuvaa. Kuva 1: Kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Pentti Mäki-Hakola esittelee Hyllykallion aluetta julkisen sanan edustajille. Kuva 2: Seurakuntakodin eräs huomattava käyttäjäjoukko on monikymmenpäinen…

Asiasanat: kylät, Hyllykallio

Suomen toiseksi vanhin kotiseutuseura toimii Nurmon Hyllykalliolla. Hyllykallio-seura täytti tammikuussa 1991 kaksi vuosikymmentä. Artikkelissa on yhteensä 18 valokuvaa eri tapahtumista ja henkilöistä Hyllykalliolta.

Artikkelissa kuva pianon luovutuksesta seurakuntakotiin. Kuvassa Martta Takala, Katri Palomäki, Niilo Kuusitie, Paavo Niemistö ja Ossi Haaramäki.

Artikkelin valokuvassa Hyllykallio-seuran johtokunta: Maija-Liisa Ala-Mursula, Matti Järvistö (pj.), Yrjö Ylisalmi (varapj.), Pirkko Rajamäki, Kaarlo Katajisto, Erkki Mursula ja Lauri Kontas.

Artikkelissa kaksi valokuvaa uuden pesäpallostadionin katsomosta rakennusvaiheessa ja valmiina.

Kirjoituksessa pohditaan hyllykalliolaisuutta ja alueen kehittymistä. Artikkelin valokuvassa on rakennustarkastaja Unto Latvala kuvassa, joka lienee 1970- tai 1980-luvulta.

Valokuvakooste vuoden tapahtumista. 6 valokuvaa: Hyllykallio-päivä, Hyllykallio-mitalin antaminen palkinnoksi Virpi Keltamäelle urheilukisoissa, Hyllykallion uusi koulu, Hyllykallio-kiven luovutus Jouko J. Salmiselle, uusia taloja rakennusvaiheessa…

Lyhyen artikkelin lisäksi aukeamalla on 8 valokuvaa vuoden 1978 Hyllykallio-päivästän tapahtumista.

http://81.209.83.96/repository/4688/3468.JPG
Ilmasta otettu talvinen kuva Nurmon Hyllykallion asuinalueelta. Keskellä kuvaa on Kehätie. Vasemmassa reunassa on ryhmä kerrostaloja, muuten asutus on rivi- ja omakotitaloja. Mustavalkoinen.

Artikkelissa valokuvat Nurmon risteyksen liikennejärjestelyistä ja rakentamisesta Hyllykalliolla.

Artikkelissa neljä valokuvaa valmistumassa olevista rakennuksista: Hyllykallion päiväkoti, katsastusasema, Tikkutien omakotitaloja ja Satokallion kerrostalo.

Artikkelissa myös valokuvia leirikoulusta.

Artikkelissa valokuvat nuorista Nurmon ja Hyllykallion nuorisotiloissa.

Artikkelissa on kolme valokuvaa: Hyllykallion kaikki oppilaat ja henkilökunta, 20-vuotisjuhlassa kukitetut työntekijät sekä avoimien ovien päivässä kouluun tutustuneet vanhemmat.

Asiasanat: koulut, Nurmo, Hyllykallio

Artikkelissa kuva Hyllykallion oppilaista koulun pihalla ja kuvateksti: Hyllykallion koulussa on tällä hetkellä 325 oppilasta.

Asiasanat: koulut, Nurmo, Hyllykallio

Kunnansihteerin muistelmia rakennusmestari-rakennustarkastajan työstä. Artikkelissa on kaksi valokuvaa 1960-luvulta.

Artikkelissa valokuvia: 1) Keihäskosken rakennustarvikekuorma mahalaskun tehneenä keskellä Kalliotietä. 2) Kylmä pohjoistuuli puhalteli voimakkaana hyllykalliolaisten kokoontuessa keväiseen kotiseutujuhlaansa toukokuun 24. päivänä. 3) Puukkopotkaisu…

Asiasanat: Hyllykallio, asuinalueet

Artikkelissa valokuva: Hyllykallio-seuran hallitus tarkastelemassa risteyksen valaistusta

Artikkelissa on haastateltu eläkkeelle jäänyttä Saamen Radion toimittajaa Kaarina Somby-Sorvaria. Hän muutti Rovaniemeltä Hyllykalliolle vuonna 1999. Artikkelissa hän muistelee lapsuuttaan ja radiotyötään. Mukana on yksi valokuva hänestä.

Karjalan kunnailta evakkoon lähtenyt Impi Kuokkanen on muistellut elämäänsä rajan takana ja muistelmat on tallentanut nauhalle pojantytär Marja Kuokkanen. Artikkelissa 94-vuotias Impi Kuokkanen muistelee Karjalasta lähtöä.

Artikkelissa valokuvia kursseilta: ikonimaalausta, posliinimaalausta, maalaustaidetta ja massa-askartelua.