Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 60)

  • Aihe on tarkasti "Hyllykallio"

Kolme valokuvaa kuvateksteineen Hyllykallion eritasoliittymän vihkiäisjuhlasta 24.10.1995.

Kirjoitus julkaistu osiossa Nuorten kynästä (teemana ympäristövuosi 1980).

Artikkelissa valokuva Aira Järvikankaasta omakotitalonsa työpajassa.

Raffaello's on Suomen ensimmäinen kansainvälinen taidegalleria ja grilliravintola. Se avattiin lokakuussa 1999. Sen omistavat Anne-Mari ja Matti Hällfors.

Artikkelissa valokuvia kursseilta: ikonimaalausta, posliinimaalausta, maalaustaidetta ja massa-askartelua.

Kunnansihteerin muistelmia rakennusmestari-rakennustarkastajan työstä. Artikkelissa on kaksi valokuvaa 1960-luvulta.

Artikkelissa on haastateltu eläkkeelle jäänyttä Saamen Radion toimittajaa Kaarina Somby-Sorvaria. Hän muutti Rovaniemeltä Hyllykalliolle vuonna 1999. Artikkelissa hän muistelee lapsuuttaan ja radiotyötään. Mukana on yksi valokuva hänestä.

Aukeamalla on neljä valokuvaa uusista tiloista: Hyllykallion kirjasto, hammaslääkärin tila, Hyllykallion päiväkoti ja Tanelinrannan koulu. Tekstissä kerrotaan lyhyesti näistä saneerauksista ja laajennuksista.

Ei varsinainen artikkeli, vaan valokuva ja kuvateksti: Hyllykallion koulun 4B-luokka järjesti Aatto Koivun ideoiman "Puolukkaa Hyllykallion vanhuksille" -tempauksen. Kaikki luokan 23 oppilasta viettivät päivän metsässä Ilmajoella puolukoita poimien.…

Artikkelissa neljä valokuvaa valmistumassa olevista rakennuksista: Hyllykallion päiväkoti, katsastusasema, Tikkutien omakotitaloja ja Satokallion kerrostalo.

Artikkelissa valokuvat Nurmon risteyksen liikennejärjestelyistä ja rakentamisesta Hyllykalliolla.

Kirjoittaja on Hyllykallioseuran puheenjohtaja, muuttanut 8 vuotta aikaisemmin Hyllykalliolle.

Artikkeli on tiivistelmä 22.7.2017 pidetystä Nurmoo-seuran 70-vuotisjuhlan juhlapuheesta. Artikkelissa kerrotaan Nurmoo-seuran perustamisesta, Nurmolaisista sananlaskuista ja Nurmon historiasta ja nykypäivästä kuntaliitoksen jälkeen.

"Allaolevat jouluun liittyvät mietekiteytymät syntyivät eräässä nuorten illassa Hyllykallion seurakuntakodissa."

Artikkelissa valokuvat nuorista Nurmon ja Hyllykallion nuorisotiloissa.

Aukeamalla kuusi valokuvaa kuvateksteineen vuoden varrelta: lukion ja yläasten laajennus, Tanelinrannan nuorisotalo, Nurmon museon peruskorjaus, Kertunlaakson asuntoalue, Hyllykallion pesäpallokenttä ja Isokoskentien perusparannus.

Kirjoittaja muistelee muuttoaan Hyllykalliolle.

Karjalan kunnailta evakkoon lähtenyt Impi Kuokkanen on muistellut elämäänsä rajan takana ja muistelmat on tallentanut nauhalle pojantytär Marja Kuokkanen. Artikkelissa 94-vuotias Impi Kuokkanen muistelee Karjalasta lähtöä.

Artikkelissa myös valokuvia leirikoulusta.

Artikkelissa valokuva: Hyllykallio-seuran hallitus tarkastelemassa risteyksen valaistusta

Artikkelissa valokuvia: 1) Keihäskosken rakennustarvikekuorma mahalaskun tehneenä keskellä Kalliotietä. 2) Kylmä pohjoistuuli puhalteli voimakkaana hyllykalliolaisten kokoontuessa keväiseen kotiseutujuhlaansa toukokuun 24. päivänä. 3) Puukkopotkaisu…

Asiasanat: Hyllykallio, asuinalueet

http://81.209.83.96/repository/4688/3468.JPG
Ilmasta otettu talvinen kuva Nurmon Hyllykallion asuinalueelta. Keskellä kuvaa on Kehätie. Vasemmassa reunassa on ryhmä kerrostaloja, muuten asutus on rivi- ja omakotitaloja. Mustavalkoinen.

Väinö Kuoppala kävi jututtamassa Matti "Masa" Mäki-Reinikkaa, joka vaimonsa kanssa kuuluu Hyllykallion "alkuasukkaisiin". Mäki-Reinikka on kirjoittanut lukuisia artikkeleita Hyllykalliosta ja toiminut Hyllykallio-seuran lisäksi muutenkin aktiivisesti…

Lyhyen artikkelin lisäksi aukeamalla on 8 valokuvaa vuoden 1978 Hyllykallio-päivästän tapahtumista.

Artikkelissa valokuvia, joista ensimmäisessä kuvattu ihmisjoukkoa (mahdollisesti Hyllykallio-päivästä) kuvatekstillä "Hyllykalliolaisia". Artikkelissa on valokuvat myös kustakin haastatellusta henkilöstä: Pirjo Kortesoja, Veijo Kontas, Eeva ja Väinö…

Kirjoituksessa pohditaan hyllykalliolaisuutta ja alueen kehittymistä. Artikkelin valokuvassa on rakennustarkastaja Unto Latvala kuvassa, joka lienee 1970- tai 1980-luvulta.

Artikkelissa kuva pianon luovutuksesta seurakuntakotiin. Kuvassa Martta Takala, Katri Palomäki, Niilo Kuusitie, Paavo Niemistö ja Ossi Haaramäki.

Artikkelissa kaksi valokuvaa uuden pesäpallostadionin katsomosta rakennusvaiheessa ja valmiina.

Valokuvakooste vuoden tapahtumista. 6 valokuvaa: Hyllykallio-päivä, Hyllykallio-mitalin antaminen palkinnoksi Virpi Keltamäelle urheilukisoissa, Hyllykallion uusi koulu, Hyllykallio-kiven luovutus Jouko J. Salmiselle, uusia taloja rakennusvaiheessa…

Tekstissä on kaksi kuvaa. Kuva 1: Kunnanvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Pentti Mäki-Hakola esittelee Hyllykallion aluetta julkisen sanan edustajille. Kuva 2: Seurakuntakodin eräs huomattava käyttäjäjoukko on monikymmenpäinen…

Asiasanat: kylät, Hyllykallio

Artikkelin valokuvassa Hyllykallio-seuran johtokunta: Maija-Liisa Ala-Mursula, Matti Järvistö (pj.), Yrjö Ylisalmi (varapj.), Pirkko Rajamäki, Kaarlo Katajisto, Erkki Mursula ja Lauri Kontas.

Suomen toiseksi vanhin kotiseutuseura toimii Nurmon Hyllykalliolla. Hyllykallio-seura täytti tammikuussa 1991 kaksi vuosikymmentä. Artikkelissa on yhteensä 18 valokuvaa eri tapahtumista ja henkilöistä Hyllykalliolta.