Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 15)

  • Aihe on tarkasti "Keski-Nurmo"

Jutussa kerrotaan Hytyn myllystä ja sahasta sekä pärekaton tekemisestä. Kuvissa Hytyn mylly vuonna 1979 sekä veljekset Arto ja Keijo tekemässä pärekattoa kesällä 1958 Ylistarossa.

Knuuttilan koulun historiaa yli sadan vuoden takaa aina nykypäivään asti, kun sitä remontoidaan asuinkäyttöön.

Keski-Nurmon koulu valmistui elokuussa 2009 yhdistäen aikaisemmin toimineiden Viitalan ja Knuuttilan koulun oppilaat ja henkilökunnan. Rakennuksessa olevat päiväkoti, neuvola ja kombikirjasto aloittivat toimintasa niin ikään samana vuonna. Mukana…

Kirjoittaja muistelee nuoruutensa talviliikuntaharrastuksia Keski-Nurmon Perkiönpäänkylällä 1950-luvulla.

Keski-nurmolaisen Arja ja Asko Ala-Luoman perheessä kilpatanssiharrastus vaihtui golfin peluuseen. Lähes kaikki harrastavat golfia ja lapsista Anssi ja Anu-Riikka myös kilpailevat lajissa.

Artikkelissa valokuva: Soutukilpailut Nurmonjoella kuuluvat perinteisinä seuran tapahtumiin.

Artikkelissa valokuva urheiluseura Koiton painimies Lauri Martikkalasta.

Kirjoittaja (s. 1935) kertoo sodan vaikutuksesta kotirintamaan.

Keskikunnan maamiesseura toimii Keski-Nurmossa. Seura täytti alkuvuonna 85 vuotta. Syksyn 2002 aikana valmistui 605 hehtolitran kuivaaja. Artikkelissa on valokuva seuran johtokunnasta: Matti Keski-Luoma, Juhani Soini, Mauri Luukko, Jouko Kankaanpää,…

Ahti Hautasen muistelmia kirjoittanut ylös tyttärentytär Tiina Huttunen Savitaipaleelta.

Artikkelissa on valokuvat golfkentältä ja Isokoskentien varren kivipyykeistä.

Artikkelissa neljä valokuvaa: Kyläseurojen palaveri kyläkuvien kaunistamiseksi. Lasten leikkikenttätoimintaa Kourassa. Alapää-seuran talvirieha Haalin kentällä. Kyläparlamentti koolla Knuuttilan koululla.

Artikkelissa kerrotaan pöytäkirjasta (11.11.1928), jossa ilmenee, että Keski-Nurmoon on aikoinaan perustettu osuuskunta ruumisvaunujen hankkimiseksi.

Murrepakina matkustamisesta meijeriauton kyydissä