Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 38)

  • Aihe on tarkasti "alueellinen identiteetti"

Artikkelissa pohditaan kotiseudun, koti-ikävän ja nostalgian merkitystä ja ilmenemistä kautta aikojen.

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti on aloittamassa hanketta, jonka tarkoitus on tunnistaa ja kartoittaa tekijät ja kohteet, jotka ovat nurmolaisuuden peruspilareita.

Alkusanat: Veren perintönä pohjalaisuus - rukiinen eväs maailman tuulia vastaan.

Kirjoittaja kertoo Lahden seudun etelä-pohojalaaset ry:stä, jota hän on itse ollut perustamassa ja jonka juhlissa ollut puhujana. Hän pohtii myös pohjalaisuutta laajemmaltikin.

Kirjoituksessa pohditaan hyllykalliolaisuutta ja alueen kehittymistä. Artikkelin valokuvassa on rakennustarkastaja Unto Latvala kuvassa, joka lienee 1970- tai 1980-luvulta.

Artikkelissa kaksi valokuvaa uuden pesäpallostadionin katsomosta rakennusvaiheessa ja valmiina.

Artikkelissa kuva pianon luovutuksesta seurakuntakotiin. Kuvassa Martta Takala, Katri Palomäki, Niilo Kuusitie, Paavo Niemistö ja Ossi Haaramäki.

Viri Teppo-Pärnän puhe Nurmoo-Seuran kotiseutujuhlilla kesällä 2013.

Kirjoittaja pohtii, mitä on nurmolaisuus, kirjoittaessaan 60 vuotta täyttäneen Nurmoo-seuran toiminnasta.

Kirjoittaja etsii nurmolaisuutta kolmiosaisesta Nurmon historia -teoksesta. Nurmolaisuutta on hänen mukaansa mm. sopuisuus ja yksituumaisuus, jonkinlainen luova hulluus ja kotiseuturakkaus.

Artikkelissa kuvat: perinteinen lahtilounas vanhan Martikkalan talon pihamaalla (mukana TV-kokki Veijo Vanamo) ja verenpainemittausta Sokos-Marketin tiloissa.