Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 30)

  • YKL-kuvaus on tarkasti "Henkilöhistoria"

Sodan aikainen kuvaus kotoa lähdöstä evakkoon.

Vuosituhannen ensimmäinen nurmolainen syntyi 2.1.2000 klo 00:45. Onnelliset vanhemmat olivat Marja-Liisa ja Timo Laitila Kourasta. Perusturvalautakunta kävi välittämässä kunnan onnittelut pienen muistolahjan muodossa.

Artikkelissa kuvataan Veikko Karhun kuinka hän meni Oriveden ammattikouluun, armeijaan Ilmasotakouluun ja lopuksi kuinka hän tuli jääneeksi Ilmasotakouluun.

Kauhavan kaupunginkirjastossa oli Matti Saaresta kertovan kirjan julkistamistilaisuus, jossa käytiin Matti Saaren elämää läpi.

Juttu kertoo Kauhavan ensimmäisestä kulttuuriohjaajasta Tuula Ilmosesta ja hänen työstään nuorten parissa.

Jutussa kerrotaan tanssipaikka Wisahovin rakentamisesta ja tansseissa käynneistä siellä. Varsinaisesti jutun kohteena on eräs Raija niminen nuori nainen, jonka tanssimatkaa jutussa
kuvataan.

Kuvaus entisajan sokeritopan pienimisestä.

Heikki Hemmingin nuoruuden muisteluja.

Pekka Piri muistelee lapsuuttaan Kauhavan lentosotakoulun alueella ja muita samanikäisiä poikia, sekä isäänsä majuri Martti Piriä.

Kertomus entisajan savottaelämästä

Otteita J. O. Pernaan kirjeistä katkosodasta kahden kuukauden ajalta.

Juttu kertoo Antti Pernaan kotona evakkona olleen Onni Leppäsen ja Antti Pernaan tapaamisesta 70 vuoden jälkeen.

Nimismiehen vierailut kirjoittajan kotona metsästyksen merkeissä.

Yhdeksän vuotiaan pojan kuvaus kesästä 1944 kun perheessä oli sotavanki töissä ja perheeseen sijoitettiin vielä karjalan evakot äiti ja tytär.

Kauhavan Mieslaulujien musiikkiesitykset

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen maallikkosaarnaajan elämästä.

Ylistarolaisen kunnallisen vaikuttajan ja eteläpohjalaisen nuorisoseuraliikkeen johtohahmon elämäntyötä valottava artikkeli.

Lea Nurmela muistelee kahta tapahtumaa nuoruudestaan. Ensimmäisessä muistelussa kirkkokaffien laittamista ja amerikanpakertin sisältöä. Toisessa muistelussa koulumatkaa, jolloin hän ystävänsä kanssa löysi lompakon ojasta.

Lapsuuden joulun kuvaus

Artikkelisa kerrotaan kahden valokuvan henkilöiden nimet. Valokuvat ovat julkaistu viime vuoden Kauhavan Joulussa ja samalla on kysytty tunnistaako kukaan valokuvien henkilöitä.

Asiasanat: valokuvat, Kallion saha

Edwin Sippolan kirje sedälleen, jossa hän kertoo lähettäneensä sedälle laatikollisen omenoita ja kehottaa setää hakemaan omenat asemalta. Kirje jatkuu kuulumisten kertomisella, kuten perhe pääsee muuttamaan uuteen kotiin kahden viikon kuluessa.

J. O. Pernaan haavoittuminen talvisodassa 17.12.1939, sen tapahtuman kuvaus ja sen jälkeinen sairaalassa olo sekä junamatkat

Vapaaseurakunnan pastori Jukka-Pekka Halonen kertoo Mimmi-mummonsa saamasta viestistä jouluna 1980.

Kitinojan Hirvilammin asuntoalueelle muuttaneista asukkaista Annukka Rauniosta ja Jukka Rajamäestä.

Kitinojalle Hirvilammin asuntoalueelle muuttaneet Eeva ja Osmo Kurunsaari.