Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 35)

  • Porstua-alaluokka on tarkasti "Peruskoulut, lukiot ja ammatillinen koulutus"

Lapuan emäntäkoulun historiaa. Artikkeli perustuu kirjoittajan teokseen Tulevaisuuden juuret - 100 vuotta kotitalousopetusta Lapualla. Myös kaksi valokuvaa emäntäkoulun pihapiiristä 1920-luvulla.

Pekka Kakkurin koulumuistoja on julkaistu aikaisemmin Koulumuistojen kirjoissa. Näistä kirjoista on aineistoa valikoitu ja lyhennetty tätä juttua varten.

Nurmossa sijaitsevan Valkiavuoren koulun rehtori kertoo Seinäjoen toiseksi suurimman alakoulun opetuksesta. Mukana oppilaiden piirrustuksia ja joulurunoja.

Artikkelissa kerrotaan Tanelinrannan koulun laajennuksesta sekä tiloista ja toiminnasta.

Nurmon Viitalankylän koulu täytti sata vuotta 2007 lokakuussa. Kirjoituksessa kerrotaan koulun historiasta ja 100-vuotisjuhlasta.

Kaksi valokuvaa kuvateksteineen Nurmon yläasteen saneerauksesta.

Valokuvassa kuvateksteineen yläasteen lisätilojen rakentaminen.

Kouran koulua on uusittu ahkerasti 2000-luvun alkuvuosina. Seinät on maalattu ja kalustoa uusittu. On saatu neuvolatilat ja uusi katto. Koululle on rakennettu laavu. Viimeisimpänä on toteutettu ulkovuoraus ja putkityöt sekä kellarikerroksen…

Asiasanat: koulut, Koura, Nurmo

Aukeamalla neljä valokuvaa elokuussa 1998 käyttöön otetusta Tanelinrannan koulusta ja sen oppilaista.

Artikkelissa neljä valokuvaa: Timo Keskinen on ollut mukana aivan ensimmäiseltä luokalta lähtien. Kaksikymmentä vuotta sitten mm. "Persialaisella torilla" oli soittajien ohjelmistossa. Ensimmäinen nuorten yhtye noin 10 vuotta sitten. Nuorimmat…

Artikkelissa valokuvat piirustuksia katselevista rakennuslautakunnan jäsenistä sekä lukiolaisista lukion pihalla.

Asiasanat: koulut, Nurmo, lukio

Artikkelissa kuva: Äidinkielen tunti meneillään Nurmon uudessa lukiossa.

Asiasanat: koulut, lukio, Nurmo

Syyskuussa 1963 aloitti Isojoella oma keskikoulu. Artikkelissa kolme naista kertoo muistoja kouluajasta ja luokkatapaamisesta 50 vuoden jälkeen.

Asiasanat: Isojoki, koulut, keskikoulu

Artikkeli kertoo Joupin koulun historiasta . Joupin koulu aloitti toimintansa August Hakolan talossa 23.8.1920 samassa talossa, jossa Seinäjoen ensimmäinen koulu oli aloittanut toimintansa vuonna 1871.

Artikkeli kertoo Pohjan koulun historiasta, joka alkaa 1920-luvulta. Pohjan koulua on kutsuttu eri nimillä: Rajalan koulu, Aseman koulu ja Pultran koulu.

Kirjoituksessa muistellaan 125 vuotta täyttäneen Valkiavuoren koulun (ent. Nurmon kirkonkylän koulu) vaiheita ja merkittäviä opettajia Matti Pelttaria, Matti Luukkoa, Arvo Mannilaa, Kustaa Raskua ja Lempi Yli-Jaskaria.

10.10. 2002 vietettiin täysin saneeratun ja osittain laajennetun kirkonkylän koulun vihkiäisjuhla. Artikkelissa kerrotaan juhlan kulusta. Mukana on useita valokuvia juhlan esityksistä.

Asiasanat: koulut, Nurmo, juhlat

Ylijoen koulun historiikissa on mukana valokuva koulun oppilaista vuodelta 1903 (arvio).

Asiasanat: koulut, Nurmo, Ylijoki

Artikkelissa kerrotaan koulun juhlasta, rakennukseen vuosien myötä tehdyistä korjauksista ja muutoksista sekä pitkäaikaisista opettajista. Neljä valokuvaa rakennuksista ja juhlasta.

Asiasanat: koulut, Nurmo, Knuuttila

Viitalankylän koulun historiaa. Tekstin lisäksi kaksi valokuvaa joulun oppilaista vuosilta 1907 ja 1942.

Asiasanat: koulut, Nurmo, Viitalankylä

Knuuttilan ala-aste laajeni yhden luokan verran, kun siirtokelpoinen opetustila aputiloineen rakennettiin erillisenä koulun pihapiiriin. Artikkelissa neljä valokuvaa: koulu ulkoapäin, 3.-4.-luokkalaisia kirjasto-tietokoneluokassa, yläluokkalaiset…

Asiasanat: koulut, Nurmo, Knuuttila

Artikkelissa on valokuva Nurmon kirkonkylän puukoulusta; kuvateksti: Vanha kirkonkylän kansakoulu (rakennettu 1885) purettiin v. 1955.

Asiasanat: koulut, Nurmo, muistelmat

Artikkelissa kuva Hyllykallion oppilaista koulun pihalla ja kuvateksti: Hyllykallion koulussa on tällä hetkellä 325 oppilasta.

Asiasanat: koulut, Nurmo, Hyllykallio

Muistelua koulunkäynnistä 1910-luvulla Valkiavuoren koulussa. Artikkelissa on kaksi valokuvaa: kirkonkylän kansakoulun ensimmäinen koulurakennus, joka purettiin v. 1955 ja Kapelan mylly Nurmonjoen varrella.

Artikkelissa on kolme valokuvaa: Hyllykallion kaikki oppilaat ja henkilökunta, 20-vuotisjuhlassa kukitetut työntekijät sekä avoimien ovien päivässä kouluun tutustuneet vanhemmat.

Asiasanat: koulut, Nurmo, Hyllykallio

Juhlapuhe Myllymäen ala-asteen 120-vuotisjuhlassa

Artikkeli kertoo koulun perustamisesta Ähtärin Myllymäellä

Muutosten aika Isonkyrön yhteiskoulussa

Asiasanat: Isokyrö, yhteiskoulu