Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 19)

  • Porstua-alaluokka on tarkasti "elokuva-, teatteri- ja tanssitaide"

Nurmoo-seuran näytelmäpiiri esitti kesällä 2019 Nurmon museolla historiakuvaelmaa, jossa kävi ilmi myös se, että nurmolaisia osallistui Paukanevan teloituksiin vuonna 1918.

Ylihärmän nuorisoseuralla esitettiin viime vuoden elokuussa Liisa Ihmemaassa. Esitykset olivat suosittuja ja lähialueen koulut kävivät katsomassa esitystä.

Kirjoittajan kuvaus näyttelemisestä kesäteatterinäytelmässä Punakantiset kirjat. Myös valokuva näytelmän esittäjistä roolivaatteissaan.

Teatteri Lapuan historiaa sekä mainintoja merkittävistä tuotannoista ja huomionosoituksista.

Kuvaus Hilja Riipisen koulun joulujuhlaan kirjoittamasta näytelmästä.

Artikkeli on kuvaelma Nurmoo-seuran näytelmäpiirin näytelmästä. Näytelmässä seurataan nurmolaisen Tepon talon tapahtumia ja tilan töitä vuonna 1917. Lopussa rovasti kertoo talon väelle Suomen itsenäistymisestä.

Ei artikkelia, vain valokuva filmaustilanteesta ja lyhyehkö kuvateksti.

Ylihärmän Nuorisoseuran harrastajateatterin toiminta

Esittelee Tanssiseura Vaihtoaskelen toimintaa. Mukavaa liikuntaa yksin ja yhdessä.

Asiasanat: tanssi

Artikkeli kertoo arrastajavoimin valmistuneen paikallishistoriasta kertovan näytelmän valmistumisesta ja esityksistä.

Artikkeli kertoo Isojoen Vanhankylän näytelmästä, Revyystä. Artikkelin liitteenä on Adeliinankosken valssin nuotti sivulla 65.

Nurmon runopiirin pitkäaikainen vetäjä kertoo piiristä ja nurmolaisesta runoharrastuksesta. Mukana kaksi valokuvaa esiintymisistä.

Ylihärmän nuorisoseuran esittämä Aladdin ja taikalamppu -näytelmä sai hyvät arvostelut

Lapualaisten harrastajateatterien ja ohjelmistojen esittely.

Elävän arkiston sivuilla Esko Nikkari ja Anneli Jäätteenmäki keskustelevat pohjalaisuudesta ja näyttelemisestä. Sivulla on myös tietoa Esko Nikkarista. Kolme videoleikettä: Helsinki vs. Pohjanmaa - Näytteleminen pohjalaisena - Nikkarin ja Anneli…

http://81.209.83.96/repository/822/KP_17051982.pdf
Artikkelissa kerrotaan jo keisarivallan aikana näyttelemisen aloittaneesta kokkolalaisesta Sally Kolunsarasta, o.s. Mantereesta, ja samalla saa näkymän suomalaiseen teatterikiertue-elämään.