1918 kaatuneiden valkoisten muistomerkki

Kuvaus

Törnävän hautausmaan vanhalla puolella oleva hautamuistomerkki. Mustaa graniittia oleva suorakaiteen muotoinen kivipaasi, jonka sivu on kiillotettu ja siihen on kaiverrettu kaatuneiden nimiä. Vuoden 1918 sodassa kaatuneiden seinäjokisten valkoisten muistomerkki. Kivessä on kahdeksan nimeä: Antto Ekman, Jaakko Tuomela, Toivo Kulju, Viljam Mikael Petäjäniemi, Niilo Mikael Rajamäki, Paavo Matias Nieminen, Paavo Rikhard Väliaho ja Toivo Aksel Taijala. Lisäksi teksti: yksiviidettä tuntematonta. Patsas on paljastettu vuonna 1920, tekijä on tuntematon. Paaden edessä on kaksi seppelettä. Mustavalkoinen, postikortti.

Tekijä

2008-12-31

Viittaus

Kivimäki, Juho. 1918 kaatuneiden valkoisten muistomerkki. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 28.3.2024.