Hautakangas Koulukadulla

Kuvaus

Koulukatu Kauppakadulta päin kuvattuna. Etualalla 1950-luvulla valmistunut kaksikerroksinen talo. Siinä toimi talon koko olemassaolon ajan T:mi K.Hautakangas. Maria Hautakangas myi kankaita, ompelutarvikkeita ja muuta pukeutumiseen liittyvää tykötarvetta. Hänen kuoltuaan Aino Hartikainen jatkoi liikkeen pitoa myöskin kuolemaansa asti. Hartikaiset asuivat toisessa kerroksessa ja siellä oli myös tohtori Jalmari Hartikaisen vastaanotto. Talo purettiin 2000-luvun alussa EPS-torin laajennuksen alta. Talon jälkeen näkyy S.Tulisalon talo, jonka paikalla on Säästöpankin talo. Siinä on nykyään Tulisalon lisäksi vaatetusliikkeitä ja se on osa EPS-toria. Taustalla näkyy Osuuskassan talo Keskustorin laidalla. Siinä on nykyään tsekkiläistyyppinen ravintola. Mustavalkoinen, postikortti.

Hautakangas Koulukadulla. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 19.4.2024.