Vieno Mattila muistelee Koivuluodon fröökynää

Kuvaus

Artikkelissa muistellaan Koivuluodon fröökynää eli Ida Fredrika Snellmania (s. 28.8.1855 Kälviällä, kuollut 9.12.1930 Lohtajalla). Fröökynän hoitoon Koivuluotoon sijoitettiin heikkoja ja henkisesti sairaita ihmisiä eli hän oli oman aikansa sosiaalihuoltaja. Viimeisinä vuosinaan föökynä piti Koivuluodossa kestikievaria.
Artikkeli on julkaistu Lohtajan Joulu -lehdessä, jota on julkaistu vuodesta 1968 Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston Lohtajan naisjaoston/naistoimikunnan (myöhemmin Lohtajan Musiikkinaiset ry ja Lohtajan Musiikinystävät ry) toimesta. Lehden kaikki numerot luettavissa Lohtajan kunnankirjaston kotiseutukokoelmassa.

Tekijä

1975

Viittaus

Mattila, Vieno. Vieno Mattila muistelee Koivuluodon fröökynää. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 28.3.2024.