Selaa aineistoja (yhteensä 56)

  • Tekijä on tarkasti "Kujala, Juhani"

Jutussa kerrataan Rami Hietaniemen painiuraa, joka päättyi itsenäisyyspäivänä 2019.

Henkilökuva lapualaissyntyisestä professori Jussi Arosta. Myös valokuva Jussi Arosta, luettelo Aron tuotannosta sekä lähdeluettelo.

Nurmon keskustasta Kirveskujan varrelta kotoisin oleva Vilho Lennart "Lenni" Viitala voitti kaikkien yllätykseksi kultamitalin vapaapainissa Lontoon olympialaisissa vuonna 1948. Hän oli syntynyt 8.11.1921 ja kuoli 24.2.1966.

Artikkelissa kerrotaan Nurmossa toimineista eri kauppaliikkeistä.

Lakeuden Elämysliikunta ry toteuttaa, suunnittelee ja toimeenpanee elämysliikuntatapahtumia. Toimintaidea on syntynyt monien elämysliikuntahankkeiden kautta. Yhdistyksen toiminta-alueena on Seinäjoen seutu, Nurmo, Ylistaro ja Ilmajoki.

Artikkelissa kootaan yhteen seuran 80-vuotisjuhlavuoden kisoja ja juhlatilaisuuksia monin valokuvin.

Kolme vuotta kestänyt museon korjausprojekti on saatu valmiiksi. Artikkelissa kerrotaan lahovikojen toteamisesta ja korjauksen kulusta lyhyesti. Mukana on valokuva Nurmoo-Seuran puheenjohtaja Lauri Hipistä pitämässä puhetta museon avajaispäivänä…

Aukeamalla kuusi valokuvaa kuvateksteineen vuoden varrelta: lukion ja yläasten laajennus, Tanelinrannan nuorisotalo, Nurmon museon peruskorjaus, Kertunlaakson asuntoalue, Hyllykallion pesäpallokenttä ja Isokoskentien perusparannus.

Artikkelissa kerrotaan Kustaa Pihlajamäen patsaasta (Töölön Kisahalli, Helsinki), Wäinö Aaltosen tekemästä patsaasta (Tampereen Hämeensilta) ja Nurmon valtakunnallisesta painijapatsaasta. Painija Kyösti Luukko on ollut mallina Hämeensillan patsaille,…

Professori Armas Luukko (1908-1993) muutti jo nuorena poikana Nurmoon, jossa hänen isänsä aloitti opettajan tehtävät kirkonkylän kansakoulussa v. 1910. Tässä artikkelissa kerrotaan Luukon monista tehtävistä historian tutkimusprojekteissa.…

Kirjoittaja kertoo vuonna 1998 tekemästään kuntalaisaloitteesta, että Nurmoon perustettaisiin urheilumuseo, johon kerättäisiin erilaista nurmolaista urheiluperinnettä, urheiluvälineitä, palkintoja, asusteita, kunniakirjoja, valokuvia ym. aineistoa.

Artikkelissa tarkastellaan Nurmon asukasluvun kasvua, monipuolisia peruspalveluja ja rakennushankkeita.

Onnittelukirjoituksessa kuvataan Nurmon Jymyn toimintaa yleisesti.

Artikkelissa kerrotaan lyhyesti Nurmoo-Seuran tapahtumista, Nurmon Jymyn urheilukilpailuista, Lakeus marssii -kävelytapahtumasta ja Nurmon Elomarkkinoista.

Artikkelissa on neljä valokuvaa: Nurmon Jymyn edustajia kisamarssilla Helsingin kadulla, Nurmon Jymyn voimistelijain maskotti "Hilma-mato" tyttöjen käsivarsilla, nurmolaisia odottelemassa Suurkisajuhlan alkua Helsingin stadionin vieressä ja Nurmon…

Vuoden 1989 liikunta-asioita: uusi liikuntahalli, golfkeskuksen rakentaminen, Tanelinlammen alueen liikuntapaikkojen ja Koura-talon rakentaminen. Artikkelissa kuva Tenava-poikien pesäpallojoukkueesta, joka voitti SM-hopeaa.

Nurmon kunnan alueella on usean vuoden ajan kerätty Nurmon urheiluperinnettä: kirjoja, valokuvia, vanhoja urheiluvälineitä ja palkintoja.

Vuonna 1988 suurimmat liikuntapaikkojen rakennuskohteet olivat liikuntahalli, Isosalon kuntorata ja keskustan kentän pinnan uusiminen.

Nurmon Jymyn tapahtumia vuoden varrelta. Kuvat: Miesten pesäpallojoukkue saa PM-mitalit, Tarja Välikorpi aitoo, Nurmon nuorten viikkoharjoitus keskuskentällä.

Artikkelissa valokuva: Nuoria keskuskentällä starttaamassa.

Veikko J. Talvitie (1911-1994) oli perustamassa Nurmoo-Seuraa vuonna 1947 ja toimi seuran sihterinä ja johtokunnan jäsenenä. Hän käynnisti kansanperinteen ja museoesineitten keruun Nurmon alueella. Hän oli myös käynnistämässä Nurmon joulu -lehden…

Nurmossa tehtiin 28.6.2009 vanhan kirkkoreitin vaellus, joka kulki entistä kirkkoreittiä Ämmälänkylästä kirkolle. Ämmälänkylän reittiin ovat yhtyneet Ylijoen, Kouran ja Viitalan kylien reitit.

Nurmon kotiseutupäivää vietettiin Nurmon museolla 12.7.2009. Aiheena oli heinän teko ja muut kesään kuuluvat työt.

Artikkelissa kerrataan Nurmon museon vaiheita lyhyesti ja kerrotaan museon toiminnasta. Artikkelissa on neljä valokuvaa: museo ulkoa, Juhani Kujala ja Matti K. Jaskari ottavat vastaan lahjoituksena valokuva-albumin, Lalli Partinen ja Kaisu Mahlamäki…

Kirjoittaja pohtii, mitä on nurmolaisuus, kirjoittaessaan 60 vuotta täyttäneen Nurmoo-seuran toiminnasta.

Nurmoo-Seuran perustamiskokous pidettiin 14.12.1947 Nurmon Nuorisoseuralla. Seura on 60 vuoden aikana tehnyt suuriarvoista työtä nurmolaisen kansanperinteen, kulttuurin ja museotoiminnan hyväksi.

Artikkelissa valotetaan Yliselän haitarinsoittouraa 65 vuoden ajalta.

Artikkelissa kerrotaan nurmolaisen Talvitien (1911-1994) elämästä ja toimista.

Wanhan ajan kisoissa ajatuksena oli kisata vanhoissa urheilulajeissa. Mukana kisoissa oli runsaasti eri lajien huippu-urheilijoita. Kisojen lajeina olivat kolmiottelu, keihäänheitto tuolista istuma-asennosta, paininäytös ja nuorisoviesti.…
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2