Selaa aineistoja (yhteensä 257)

  • Julkaisija on tarkasti "Kauhava-seura"

Ossi Kamppinen on tutkinut amerikansuomalaisten sosialistien hankkeita 1920-luvulla, joissa he pyrkivät hankkimaan maanviljelysosuuskunnan lukuun maata Neuvostoliitosta ja lähtemään työläisten uuteen isänmaahan asumaan ja rakentamaan…

jouluruno

jouluruno

Artikkelissa kerrotaan Kauhavan Hahtomaan Syrjälä-nimisen talon Isak ja Maria Syrjälästä sekä heidän jälkeläisistään täällä Suomessa ja Amerikassa.

Valokuva esittää Kauhavan yhteiskoulun vanhaa osaa ns. Puupäätä, joka on valmistunut 1926. Koulun vieressä oleva rakennus on Kansallis-Osake-Pankki joka toimi siinä vuosina 1929-1973. Se tuhoutui tulipalossa kesällä 1973.

Antti Virrankoski (1881-1949) muistelee Ville Syrjälälle kirjeessään lapsuuden aikaisia kolttosia 1800-luvun lopulta.

Postikortin kuva esittää alajoen maisemaa Kauhavan Alakylästä. Siinä on idyllinen maisema lato etualalla ja sen takana seivästetyt heinäseipäät.

Artikkelissa kerrotaan voimailija Viljami Hautaviidasta, joka veti hampaillaan vesitasoa ja taivutti hampaillaan hevosenkenkää.

Monologissa lehmä kertoo elinkaartaan.

9-luokkalainen Lauri Hemminki kirjoittaa Suomen maatalouden huonoista ja hyvistä puolista ja pohtii maatalouden jatkuvuutta.

Kuvin esitelty osuuspankin talon purkaminen Kauhavan Lauttamuksessa. Sekä uuden ABC-marketin valmistuminen Kauhavan sisääntulotien viereen,

Olavi Koivisto kertoo nuoruudestaan kuinka oli vuoden Ruotsissa oltuaan tullut takaisin Suomeen ja aloittanut opiskelun Lapuan ammattikoulussa. Ammattikouluaikoina oli harrastettu paljon liikunnan eri muotoja ja kilpailtu, jossa oli tullut hyviä…

Taru Aro os. Pihlajamäki kertoo opiskelustaan ja elämästään Kauhavan lukion jälkeen. Hammaslääkäriksi valmistumiseksi ja sen jälkeisistä työpaikoista.

Kuvin kerrottu kun Kauhava-seura aloitti Kosolanmäen museoalueen puiston raivaus- ja siistimistyön.

Antti Kurvinen kertoo juhlapuheestaan Kalan Torpalla juhannuksena 2019, jossa hän ensin esitteli 1800-luvun elämää, kirkko, työnteko ja pahanteko. Ja kuinka juhannuksena 1881 viisi lyseolaispoikaa oli perustanut ensimmäisen nuorisoseuran Kauhavalle…

Kuvin kerrottu Kalan torpan juhannusjuhlat.

Artikkelissa kerrotaan Kauhava-Seuran toiminnasta ja rahoituksesta, kerrotaan myös tämän hetken hallituksen jäsenet.

Artikkelissa kerrotaan Annika Puro-Ahosta, nuoresta kauhavalaisesta yrittäjästä joka on kiinnostunut koruista ja niiden maahantuonnista. Annikalla on 2 yritystä, toinen Hopea-Puro Oy, tuo koruja euroopasta ja aasiasta sekä toinen yritys, Tehos Oy …

Artikkelissa esitellään uudet Tuulia designin tilat ja kerrotaan toiminnasta.

Satu Hautamäki muistelee kouluaikojen kotitaloustuntuja ja ruoanvalmistusta, erityisesti tuorejuuston ja Lindströmin piffien valmistusta.

Imelletyn perunalaatikon resepti ja valmistusohje.

Anna-Liisa Kirkkomäki kertoo entisaikojen juoluruokien, verimakkaran ja painesyltyn tekemisestä.

Jutussa on monia kuvia Iisakki Järvenpään puukkutehtaan pihalta, jossa on järjestetty joulumarkkinat.

Jouluseikkilu Sokeri-nimisestä Marsusta ja livahti joulupukin mukaan.

Kertomuksessa pohjolan tuntureilla tehdään joululahjoja ja sitten huomataan että raaka-aineet ovatkin lopussa. Joulupukki määrää
kolme tonttua etsimään uusi raaka-aineita ja he saavatkin hommat hoidettua.

Kertomuksessa kerrotaan kuinka Tupu, Hupu ja Lupu odottavat joulua tehden jouluruokia ja sitten kerrotaan lahjatoiveista ja toteutuvatkin.

Pernaan koulun pihalta oli linja-autokuljetus Kohtamäen broileritilalle josta alkoi jouluvaellus Rintanenän laavulle. Kohtamäen pihalla ja laavulla oli runsaasti oheistoimintaa. Tapahtuman tuotto käytetään alakylän kyläareenen remonttikuluihin.

Yrjö Korpela on kirjoittanut kirjeen Kauhavalle kotiväelleen Australiasta ja jokainen sana kirjeessä alkaa K-kirjaimella.

Petra Kero kirjoittaa tulevista Herättäjäjuhlista ennen joulua.

Kerrotaan tulevista Herättäjäjuhlista, mitä kaikkea oheistuotteita on laitettu.

Koivumäki kertoo kuinka kortesjärveläiset olivat ehdottaneet Jukolan viestin järjestämistä lentokentän pohjoispuolella ja kuinka hän oli ensin vastustanut ajatusta mutta ajateltuaan asiaa oli innostunut siitä ja kuinka nyt ollaan saatu Kauhavalle…

Tässä kerrotaan mitä kauhavalainen tarkoittaa, kun sanoo Mennään kentälle! Ennen vanhaan siellä oli armeijan lentokentän lisäksi hiihtokilpailuja, elokuvia käytiin katsomassa, kesällä juhannusjuhlat ja olihan siellä joskus maatalousnäyttelykin.

Antti Saarinen kertoo serkkunsaOlavi Laasosen tarinan, kuinka hän alkoi saarnaajaksi ja kuinka palveli aseettomana rintamalla.

Seppo Takamaa kertoo Uolevi Paavolaisesta, joka oli sodassa tiedostelulentäajä.

Yrjö Paavola muistelee talvisodan alkua, rintamalle lähtöä ja taisteluita.

Kari Koukkunen käy läpi talvisotaa miten kauhavalaisia sotilaita oli eri paikoissa ja miten monta missäkin menehtyi. Samoin jutussa kerrotaan myös lottien tehtävistä.

Neea Rintala kertoo ajatuksiaan Suomesta ja veteraaneista, samoin hän kertoo mummonsa lapsuudesta.

uskonnolliset runot

Pastori Petra Kero kertoo 101 vuotiaasta Suomesta, sen rakentamisesta, taistelusta ja rukouksesta.

Kenraaliluutnantti evp Seppo Toivonen kertoo Suomen puolustusvoimien historiasta ja Kauhavan lentokoulutuksen aloittamisesta.

Kuvaus Järvenpään puukkotehtaan uudesta omistajasta, joka on myös vuoden 2019 Ruma vallesmanni.

Juhannusruusu tuo kermanvalkoinen sen ihana tuoksu tuo mieleen juhannuksen

2 valokuvaa, joissa on tienvarsilla kauniit kukka-asetelmat.

3 valokuvaa Kauhavan eri paikoista joissa on kesän ajan ollut kauniit kukkaistutukset

Kerrotaan kuinka lauluperinne ja esim. rekilaulut ovat säilyneet vaikka jopa kielikin olisi muuttunut.

Artikkelissa kuvataan Ylikylän nuorisoseuran suunnittelusta sen rakentamiseen ja sen toiminta rakennuksen myymiseen ja purkamiseen asti.

Artikkelissa kuvataan Veikko Karhun kuinka hän meni Oriveden ammattikouluun, armeijaan Ilmasotakouluun ja lopuksi kuinka hän tuli jääneeksi Ilmasotakouluun.

Lehtiartikkeli vuodelta 1930, jossa mainostetaan ilmailupäiviä ja urheilukilpailuja Kauhavan lentokentällä kesäkuun lauantaina ja sunnuntaina 28. ja 29. 1930.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2