Selaa aineistoja (yhteensä 12)

  • Aihe on tarkasti "paikallishistoria (historia)"

Kurikan Tuiskulan kylän keskellä on pieni, kyläläisten käytössä oleva vanha rakennus jolla on vaiherikas historia. Talo on toiminut historiansa aikana kiertokouluna, alakouluna, asuntona, puhelinkeskuksena ja kylän kokoontumispaikkana.

Samuli Paulaharjun viimeinen teos Rintakyliä ja larvamaita (1943) alkaa vanhan vaeltajan kotiinpaluun kuvauksella. Matkalla maisema puhuttelee kotiinpalaajaa. Samat maisemat uudelleenkuvattuina.

Kusikiven ystävien tapaaminen Kurikassa 2019. Viisi vuotta sitten syntyi ajatus entisten, nykyisten ja tulevien kusikiveläisten kokoontumisista muistelemaan ja juttelemaan.

Artikkelissa kerrotaan kotiseututyöhön ja järjestötoimintaan pitkään ja ansiokkaasti osallistuneiden henkilöiden palkitsemisesta ansiomitalein.

Tekstissä siteerataan ja kommentoidaan vanhoja sanomalehtiartikkeleita Etelä-Pohjanmaalta. Sanomalehtiartikkelit ovat peräisin Kansalliskirjaston digitaalisista aineistoista, joita kirjoittaja on tutkinut.

Artikkelissa muistellaan vanhanajan lääkkeitä ja niiden käyttötapoja.

Kertomuksia suomen- ja ruotsinkielisten yhteiselosta 1900-luvun alun Pohjanmaalla.

kansanperinteen nauhoituksia Peraseinajoelta.pdf
Yksityiskohtainen luettelo Peräseinäjoen kansanperinteen äänitteistä. Cd-levyt löytyvät Seinäjoen kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmasta Aallon kirjastosta.

Kansanperinteen nauhoituksia nurmosta 2.pdf
Yksityiskohtainen luettelo Nurmon kansanperinteen äänitteistä. Cd-levyt löytyvät Seinäjoen kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmasta Aallon kirjastosta.

Kansanperinteen nauhoituksia nurmosta 1.pdf
Yksityiskohtainen luettelo Nurmon kansanperinteen äänitteistä. Cd-levyt löytyvät Seinäjoen kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmasta Aallon kirjastosta.

Juttu alkaa kertomuksella, kun Alahärmässä on kaksi Viitalaa, Alaviitala eli Viitala ja Lapuanjokea ylöspäin 10 km sijaitsevasta Viitalasta eli Yliviitalasta. Alaviitalan pihassa oli kaksi rakennusta, toinen käräjätalo ja toinen keskikievari. Jutussa…

http://81.209.83.96/repository/2407/1349.JPG
Ilmassa lentää ilmalaiva Italia, joka lensi Etelä-Pohjanmaan yli vuonna 1928. Ilmalaiva Italia oli suunnitellut italialainen Umberto Nobile. Mustavalkoinen.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2