Selaa aineistoja (yhteensä 127)

  • Aihe on tarkasti "tienrakennus"

Kirjoittaja muistelee Alapääntien, nykyisen Nurmonjoentien historiaa ja omia koulumatkojaan 1950-luvulta lähtien. Tietoa ja tarinoita tien rakentamisesta ja kunnossapidosta on jo 1930-luvulta saakka.

Joululehden ilmestymisen aikaan otettiin ohitustiestä käyttöön ensimmäinen 15 kilometrin pituinen osuus Rengonharjulta Kuortaneentielle. Artikkelissa on runsaasti kuvia jo valmiista osuudesta sekä rakenteilla olevasta.

Seinäjoen kaupunginjohtajan tervehdys Nurmon joululehdessä

Kolmella sivulla on valokuvia Tepontien alikulkutunnelista ja sen työmaasta, Nurmon VPK:sta, rautatietyömaalta ja Karhuvuoren asuntoalueelta.

Seinäjoen apulaiskaupunginjohtajan (ent. Nurmon kunnanjohtaja) tervehdys joululehdessä.

Viimeistä vuottaan toimivan kunnanjohtajan tervehdys joululehdessä

Kirjoituksessa muistellaan Huumonsillan rakentamista talkoilla. Artikkelissa on kolme valokuvaa rakentamisesta ja rakentajista.

Aukeamalla kuusi valokuvaa kuvateksteineen vuoden varrelta: lukion ja yläasten laajennus, Tanelinrannan nuorisotalo, Nurmon museon peruskorjaus, Kertunlaakson asuntoalue, Hyllykallion pesäpallokenttä ja Isokoskentien perusparannus.

Valokuva kuvateksteineen kiertoliittymästä.

Kunnanjohtajan tervehdys joululehdessä

Tekstissä kerrotaan lähinnä kirkonsillasta eri vuosikymmeninä. Valokuvassa on teksti: "Neljäs kirkonsilta oli käytössä 50 vuotta vuodesta 1940-1990."

Kunnanjohtajan tervehdys joululehdessä

Kolme valokuvaa kuvateksteineen Hyllykallion eritasoliittymän vihkiäisjuhlasta 24.10.1995.

Tekstissä on kaksi valokuvaa ohikulkutien rakennusvaiheesta. Artikkelin jälkeen on vielä kaksi Juhani Mäki-Tepon valokuvaa Seinäjoki - Parkano -rautatien siltatyömaalta otsikolla "Ohikulkutie valmistuu - tietöitä Rahkolan maastossa".

Artikkelissa kartta vuodelta 1874, jossa näkyy Nurmo-Kiikku -maantie. Lisäksi kolme valokuvaa tien varrelta.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2