Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 10)

  • Aihe on tarkasti "Haali"

Viisi valokuvaa kuvateksteineen: Kertunlaakson uusia asuintaloja, Haalin lavan rakentaminen, Atrian laajennusosa ja museon peruskorjaus (2 kuvaa).

Haali-taloa hallinnoiva Alapää-seura on teettänyt talon päätyyn nimikyltin vanhan Haalin logon pohjalta. Artikkelissa on valokuva uudesta kyltistä talon seinässä.

Kaksitoista valokuvaa vuoden tapahtumista Nurmossa. 1-4: Kirkonkylän koulun oppilaita, jotka suorittivat virsimerkin. 5. Kulttuurikello Maire Leppälälle. 6. Vuoden nuori Kaisa Malkamäki. 7. Pesäpallon F-pojille aluemestaruuspronssia. 8. Pesäpallon…

Artikkelissa valokuva: Haalin diskoilloista kuulutettiin ilmoitustaululla vas. Tarja Rantavuori, Terho Kankaanpää ja Pertti Salminen.

Aukeamalla kuusi valokuvaa kuvateksteineen: Museon eteläpään osan kunnostusta, museon korjauksessa tarvitun puutavaran sahaus, vanha purettava paloasema, Haalin tanssilavan viimeiset tanssit, iltatunnelmaa Haalilla ja Isokoskentien perusparannus.

Asiasanat: Nurmo, Haali, paloasemat, museot

Artikkelissa kuvataan Haali-talon ja sen ympäristön historiaa. Enenn ensimmäistä maailmansotaa paikalla oli maakunnallinen ravirata ja paviljonki, jossa oli tanssilava ja torni hevosten matkaan lähettämistä varten. Jonkinlainen kenttä rakennettiin…

Asiasanat: Nurmo, Haali

http://81.209.83.96/repository/5519/polari_tangoa_haalilla.pdf
Ossi Polari kirjoittaa nuoruuden kokemuksistaan Nurmon Haalin tanssipaikalla.