Porstua-verkkopalvelu

Selaa aineistoja (yhteensä 118)

  • Aihe on tarkasti "lahjoitukset"

Jutussa kerrotaan Nurmon kirkkoon vuonna 1939 lahjoitusvaroin hankittujen ja edelleen käytössä olevien ehtoollispikareiden historiaa.

Kerrotaan Töysän Naisvoimistelijoista ja mitä he tekivät juhlavuonna.

Ahti Eerola ja Matti K. Jaskari luovuttivat "Nurmon Eskadroonan vastaisku Äyräpäässä" -kirjan 2. painoksen ensimmäisen kappaleen Lauri Holmalle. Hän oli viimeinen elossa oleva Nurmon Äyräpään veteraani.

Artikkelissa kerrotaan höyläpenkistä, joka on periytynyt Juho Matinpoika Yli-Kortesniemeltä (1737-1921) polvesta polveen päätyen lopulta Heinosen veljeksille (s. 1949, 1954 ja 1959), jotka lahjoittivat penkin Nurmon museolle.

Asiasanat: lahjoitukset, museot, Nurmo

Lehden aukeamalla on neljä valokuvaa, joissa Lauri Kultti on eri tapahtumissa. 1) Museon pihatuvan avajaiset ovat ohi ja näyttelijät ovat kokoontuneet yhteiskuvaan. 2) Mauno Peltokoski luovuttaa palokunnan standaarin Lauri Kultille. 3) Pappi Aila…

Terttu Wikstrand-Latikka luovutti Nurmoo-Seuralle museolla säilytettäväksi Paavolan suvun vanhan perheraamatun, joka on painettu 1817. Lahjoituksen ottivat vastaan Matti K. Jaskari ja Ahti Eerola.