Selaa aineistoja (yhteensä 16)

  • Aihe on tarkasti "Tampere"

Artikkelin aiheena on Sapsalammin ja Tammerkosken välinen muinainen yhteys. Lähteinä on käytetty Tampereen yo:n emeritusprofessorin Viljo Rasilan tutkimuksia sekä Helsingin yo:n professori Matti Tikkasen tutkimuksia

Avainsanat:

Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 1975-1988 toiminut valtiopäiväneuvos Markus Aaltonen valottaa muistellen ja dokumentteja selaillen entisen Vaasan läänin korkeakoulukysymyksen taustoja.

Artikkeliin on koottu eri haastatteluista tietoa Seinäjoen ensimmäisestä poliisista Matti Teerisalosta (entinen Fast). Kuvassa Seinäjoen ja lähipitäjien poliiseja vuonna 1890 sekä Matti Teerisalo kaartilaisena vuonna 1878.

Tampereen seudun eteläpohjalaiset kutsuivat syksyn alkaessa nurmolaiset vierailulle Tampereelle ja toivoivat vieraiden tuovan yhteiseen iltaan ohjelman tullessaan. Tässä kirjoituksessa kerrotaan lyhyesti tuon vierailun ohjelmasta. Mukana on myös…

Artikkelissa kerrotaan Suomen lasten parlamentista ja haastatellaan Jonna Jokista ja Juho Alakortesta.

http://81.209.83.96/repository/4677/3457.JPG
Taustalla on kookkaita kerrostaloja joen ja sillan takana. Etualalla olevassa puistossa on penkki tien vieressä noja veteen päin. Tampereelta lähetetty ruotsinkielinen postikortti vuodelta 1949. Mustavalkoinen.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2