Selaa aineistoja (yhteensä 50)

  • Aihe on tarkasti "esineet"

Humoristinen pakina tavaroiden hukkaamisesta.

Kerrotaan lyhyesti keräilijä Kauko Välimäestä.

Kerrotaan rautaesineiden puhdistuksesta ja suojauksesta.

Ilmoituksessa on tuotteiden valokuvien lisäksi kerrottu tuotteiden suunnittelusta ja historiasta. Esittelyssä ovat muinaisesineen mallin mukaan suunniteltu solmionpidike ja kassi, jossa Nurmon aseman kuva.

Edward A. Koski tyttärineen vieraili Nurmon museolla Alpo Jyläskosken kanssa museon ollessa remontissa. He löysivät mielenkiintoisen sineen, vuodelta 1767 olevan harpin Ala-Kortesniemen puumerkillä (lahj. Matias Luukko). Tekstissä on selvitetty…

Juuret Nurmoos on pysyvä näyttely Nurmon museon lutissa. Näyttelyyn on yritetty löytää esine jokaisesta kantatalosta ja selvitetty esineen periytyminen suvussa. Artikkelissa on lueteltu muutamia esineitä ja niiden lahjoittajia. Valokuvassa on…

Artikkeli kertoo Gaddin suvun vanhasta raha-arkusta

Avainsanat:

Artikkeli kertoo Ähtärin kotiseutumuseon vanhimmista esineistä

Tekstissä kaksi kuvaa solmioneulasta ja neulan mallina olleesta viikinkiaikaisen soljen neulasta.

Nurmon koru julkistettiin Nurmoo-Seuran 60-vuotisjuhlassa joulukuussa 2007. Mallina on ollut Yli-Kalistajan maalta löytynyt ajoittamaton pronssirengas. Korun on suunnitellut Anna-Leena Haaramäki. Lyhyen jutun lisäksi sivulla on valokuva korusta.

Kirjoittaja muistelee äitinsä säilyttänen ullakolla kannellista puupyttyä, jota Kauhavalla sanottiin hulikaksi. Hän oli saanut sen nurmolaiselta isoäidiltään Sanna Jaskarilta. Hulikan pohjassa on Huumon talon puumerkki. Huumosta hulikka lienee…

Artikkelissa kerrotaan Nurmon kirkon kalustosta. Sivulla on valokuva: Kirkon varastoa siivoamassa Liisa Kangas, Aila Yli-Hakola, Eila Saari ja Marja-Leena Autio.

Härmä-Seuran kotisivulta löytyy tietoa Alahärmän kotiseutuyhdistyksen toiminnasta. Sivulta löytyy Härmä-Seuran ja härmäläisten sukututkijoiden yhteystiedot. Sivulle on koottu paikallista murresanastoa.

http://81.209.83.96/repository/71/Tornavan_kartano.pdf
Artikkelissa esitellään Seinäjoen kaupungin juhlahuoneistoa, Törnävän kartanoa. Artikkeli sisältää myös kuvia.

http://81.209.83.96/repository/5285/polari_koluja_6_vuosikymmenta.pdf
Ossi Polari kirjoittaa artikkelissaan vanhojen tavaroiden ja esineiden keräilyharrastuksestaan ja niiden entisöinnistä sekä kotimuseostaan.

http://81.209.83.96/repository/4134/2977.JPG
Kaksi miestä tutkii esinettä kädessään. Niiitä on lisää esittelylaukussa pöydällä. Oikealla seisoo mies, joka esittelee tuotetta. Mustavalkoinen.

http://81.209.83.96/repository/4082/2926.JPG
Vasemmalla seisoo kaksi miestä ja oikealla kolme. Keskimmäisenä oleva mies ojentaa esineen vasemmalla puolellaan olevalle miehelle. Mustavalkoinen.

Avainsanat: ; ;

http://81.209.83.96/repository/4045/2889.JPG
Kadulla ajaa toista kaistaa kaksi henkilöautoa (Ford Escort ja Ford Cortina) vasemmalle. Etualalla on pahvilaatikko, joka on kaatunut kaistalle. Siitä on levinnyt vaaleaa nestettä. Hattu on laitettu laatikon päälle. Mustavalkoinen.

Avainsanat: ; ;

http://81.209.83.96/repository/3378/2261.JPG
Kolme henkilöä seisoo museohuoneessa. Takaseinässä on sanomalehtiä tapettina ja joitakin tauluja sekä seinäkello. Seinän vieressä on lastenvaunut. Vasemmalla on sänkyjä ja oikealla vitriinejä pienille esineille. Kuva on valmistettu 25.8.1966,…

1321.JPG
Luokkahuoneessa seisoo kaksi naista ja kolme miestä. Vasemmalla oleva nainen tutkii pientä esinettä. Vieressä olevalla miehellä on kädessään kahvipannu ja pallo. Seuraavana oleva nainen pitää kädessään lattialla olevan imurin letkua ja on…

Avainsanat: ; ;

Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2