Selaa aineistoja (yhteensä 185)

  • Aihe on tarkasti "hautausmaat"

Artikkeli kertoo ähtärin hautausmaista ja niiden inventoinnista

Pirkko Leppälän kirjoittama kirje Eva Lammelle. Jälkisanat Ritva Oravisjärvi, os. Lampi (Evan sisar). Kirjeessä Pirkko kertoo, kuinka on etsinyt isänsä (Martti Urho Johannes Leppälän) hautaa Alavuden hautausmaalta. Isän ja isoisän ( Urho Vieno…

Artikkeli perustuu Väinö Mattilan haastatteluun.

Teksti on muodostettu I. Heinosen laatiman kirkon historiikin (1964) pohjalta.

Artikkelissa kerrotaan Seinäjoen seurakunnan ja hautausmaan syntyvaiheista 1860-luvulta lähtien.

Artikkelissa on piirretty kartta, johon on merkitty numeroin rakennukset ja muistomerkit. Kustakin on lyhyt luonnehdinta. Artikkelissa on myös valokuva Kustaa Pihlajamäen hautamuistomerkin paljastustilaisuudesta.

Seurakuntalaisille ja turisteille Tarinoiden hautausmaa -vihkonen . Vihkosen avulla kierretään vanhoja hautoja ja tutustutaan tarinoihin eri aikakaudelta valituista haudoista.

Westerbackan 20.7.2003 pitämä puhe Isojoen Hurttakankaan hautausmaalla

Artikkelissa kerrotaan kirjoittajan esi-isistä.

Vuonna 1940 syntynyt kirjoittaja kertoo lapsuudestaan Isojoen Sorilanmäellä.

Artikkelissa kerrotaan siitä, miten kaukana 1400-1500 luvuilla isojokiset asuivat kirkkomaihin nähden. Artikkelissa kerrotaan myös Alceniuksen pappissuvun sukuhautakappelista, joka sijaitsee Isojoen vanhan kirkon hautausmaalla, sekä muista…

Artikkelissa valokuvat Lankarin muistolaatan paljastustilaisuudesta ja piispan johtamasta kulkueesta hautausmaan vihkimisjuhlassa.

Tekstissä kerrotaan Nurmon hautausmaasta ja hautojen hoidosta. Tekstissä on vuosien 1925-1949 välillä otettu valokuva Maria Kirkkosalosta miehensä haudan äärellä Nurmon hautausmaalla sekä uusi valokuva valurautaisesta hautamuistomerkistä.

Nurmon hautausmaan todennäköisesti vanhin säilynyt muistomerkki on tynnyrintekijä Nikolai Ernst Bährin (1800-1857) hautakivi.

Artikkeli kertoo Ähtärin hautausmaan muistomerkkien inventoinnista
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2