Selaa aineistoja (yhteensä 105)

  • Porstua-alaluokka on tarkasti "Tekniikka ja teollisuus"

Jutussa kerrotaan lännenlokareiden eli kaivoksissa, metsissä ja tehtaissa työtä tehneiden kertomuksia. Kuvassa nurmolaiset Kanadan Superissa Iska Mäntysaari, Unto Hautanen ja Ossi Hautanen.

Alahärmän yrittäjät valitsivat v. 2021 vuoden yrittäjäksi teolliseen metallin pintakäsittelyyn erikoistuneen Alahärmän Konemaalaus Oy:n.

Tekstissä kerrotaan Lappaveden omistajista, joista yksi on Nurmon kunta sekä hinnasta ja siitä, että se on voittoa tavoittelematon yhtiö.

Artikkelissa kerrotaan Alahärmän vuoden 2020 yritykseksi valitusta Suomen Maa-Autot Oy:stä.

Kirjoittajan muistelma tavaroiden kuljettamisesta linja-autolla n. 1940-1950-luvuilla.

Linja-autoliikenteen, autokorjaamojen ja autokauppojen historiaa Lapualla.

Lapuan autoistumisen historiaa lähinnä 1920-luvulta 1940-luvulle.

Nahkateollisuuden historiaa Lapualla 1900-luvulla.

Lyhyt esittely korukivien osaajasta Matti Hannilasta.

Raportti Lapuan Kivimäkeen pystytetystä tuulivoimalasta. Tekstissä teknistä tietoa ja useita valokuvia pystyttämisen eri vaiheista.

Tekstiä ja useita valokuvia sisältävä kuvaus tuulivoimalan rakentumisesta Lapualle v. 2014-2016.

PTS Messut Oy järjestää joka vuosi kuljetusalan Power Truck Show -tapahtuman jossa esitellään upeasti maalattuja ja customoituja kuorma-autoja ja muita ajoneuvoja.

Artikkelissa Atria Suomi Oy:n johtaja kertoo Atrian Nurmon tuotantokeskuksen aurinkosähköpuistosta ja sianlihan alkavasta viennistä Kiinaan. Artikkelin yhteydessä on kolme historiallista kuvaa Atriaan liittyen.

Artikkeli kertoo Tankki Oy:n syntyhistorian

Veneskosken Tehtaat Oy perustettiin 1924 Nurmon Veneskoskelle. Yhtiö harjoitti naula- ja puunjalostusteollisuutta. Kirjoituksessa selitetään tarkoin naulojen valmistusprosessi.

Kirjoituksessa muistellaan Huumonsillan rakentamista talkoilla. Artikkelissa on kolme valokuvaa rakentamisesta ja rakentajista.

Artikkelissa kerrotaan Seinäjoen vesijohtoveden vaihtumisesta jokivedestä pohjavedeksi. Kuvissa mm. Kauhajoen Pahalähde sekä Timo Raappana, joka korjauskelkalla maaten korjaa maan alla olla olevia vesiputkia.

Artikkelissa kerrotaan Matti Jaskarin perustamasta traktorimuseosta, joka sijaitsee Keski-Nurmossa. Jaskari kertoo traktoriharrastuksestaan ja siitä, miten tuli perustaneeksi traktorimuseon. Artikkelissa on kolme valokuvaa.

Artikkelissa kerrataan kouralaisen ESLAn eli E.S.Lahtinen Oy:n historiaa. Kirjoittaja on yrityksen perustajan tytär. Mukana valokuvia: Lahtisen pajan väkeä 1960-luvun alussa, todistus pätevyydestä koneenkäyttäjätoimen harjoittamiseen (1918),…

Lakeuden Seppä on vuosittain myönnettävä tunnustuspalkinto

Farmatoosin pyrkii kehittämään tuotteitaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Työntekijät ovat sitoutuneita yritykseen ja kaikki ymmärtävät, että raha tulee vain tyytyväisten asiakkaiden kautta.

Lakeuden Seppä on vuosittain myönnettävä tunnustuspalkinto

Puukkomestari Antti Rannanjävi ja Härmän puukko

Pellonpajan perustaminen. Yrityksen nimi on muuttunut Pellon Group Oy:ksi ja se on uudistunut ja laajentunut. Yritys aloitti tekemällä sikalakalusteita. Pian tuotanto laajeni automaattisiin lannanpoistolaitteisiin ja täysautomaattisiin sikaloihin.…

Reikälevy täytti helmikuussa 40 vuotta. 40-vuotisjuhlissa keskuskauppakamarin edustajat luovuttivat, pitkään yritystä palvelleille, työntekijöille ansiomerkit.

Lakeuden Seppä, Risto Saalastin veistämä pienoispatsas on vuosittain myönnettävä tunnustuspalkinto

Pellonpaja on valmistaa maataloustyökaluja ja -tarvikkeita

Lakeuden Seppä on vuosittain myönnettävä tunnustuspalkinto

Lakeuden Seppä on vuosittain myönnettävä tunnustuspalkinto

Kuorma-autoilu on liiketoimintaa jossa muutokset ovat olleet valtavat

Lakeuden Seppä on vuosittain myönnettävä tunnustuspalkinto

Lakeuden Seppä-patsas jaetaan vuosittain ansioituneelle yrittäjälle

Suupohjan Sanomissa alunperin 4.7.2003 ilmestynyt artikkeli yhteiskoulun teknisentyönluokan remontista.

Suupohjan Sanomissa alunperin 28.3.2003 ilmestynyt artikkeli Isojoen terveyskeskuksessa käyttöönotettavasta sähköisestä terveyskertomusjärjestelmästä.

Artikkeli koostuu sillan rakennuksesta vastanneen Anselmi Kittilän muisteluista. Silta sijaitsee Isojoella ja kulkee Sarviluoman ylitse. Silta rakennettiin 1974.

Kirjoittaja muistelee lapsuudestaan, kun moottorisaha tuli kylään.

Artikkeli kertoo Isojoen lämpö Oy:n historiasta

Artikkeli käsittelee Isojoen urakointi Oy:n perustajan ja vetäjän Kai Jokisen toimintaa.

Artikkeli käsittelee Arktos Group Ltd Oy:n pienelementtitehtaan toimintaa Isojoella.

Artikkeli kuvaa Isojoen Sahan historiaa ja sen uuden sahansyöttölinjan rakentamista. Yhteensä 36 rekallista laitteita ja rautaa toimitettiin Kanadasta.

Artikkelissa kerrotaan Isojoen vuoden yrittäjäpalkinnon 2011 saaneesta Kodesjärveläisestä Puu-Profile Oy:stä.Yrityksen päätuotteita ovat rakennuslistat.

Artikkeli kertoo isojokisesta autoilijasta Lasse Västilästä

Murteella kerrottu tarina siitä, miten Peuralahden perheeseen saatiin sähkö ja haettiin generaattori.

Tekstissä on kaksi valokuvaa ohikulkutien rakennusvaiheesta. Artikkelin jälkeen on vielä kaksi Juhani Mäki-Tepon valokuvaa Seinäjoki - Parkano -rautatien siltatyömaalta otsikolla "Ohikulkutie valmistuu - tietöitä Rahkolan maastossa".

Artikkelissa kerrotaan Isojoelle v. 2014 valmistuneesta vanhusten vuokratalosa.

Artikkelissa kerrotaan Alpo Peuralahden matkasta Vaasaan halkokuormaa viemään. Matkalla kuorma-auton rengas räjähti ja toinen rengas tyhjeni.

Artikkelissa kerrotaan Isojoen Yrittäjät Ry:n yrittäjäpalkinnon saaneesta Möykkyläisestä metsäkoneyrittäjästä Arto Peltomaasta.

Artikkelissa esitellään Isojoella vuoden 2013 tienoilla Isojoen kunnan rakennuttamia kohteita.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2