Lohtajan 'Immannista'

Kuvaus

Artikkeli kertoo professori E. A. Ingmanista (1810-58)ja professori A. V. Ingmanista (1819-77), jotka syntyivät ja viettivät lapsuutensa Lohtajan Erkkiperällä. Molemmat veljekset olivat innokkaita isänmaan ja suomen kielen ystäviä. A. V. Ingman oli raamatun selitysopin professori ja 1800-luvun lopun huomattavia kulttuurihahmoja Suomessa. E. A. Ingman oli lastentautiopin professori. Hän myös suomensi kreikkalaista ja unkarilaista runoutta. Veljesten muistoksi paljastettiin muistokivi 5.9.1977 Lohtajan Erkkiperällä.
Artikkeli julkaistu Lohtajan Joulu -lehdessä, joka on ilmestynyt vuodesta 1968 lähtien Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston Lohtajan naisjaoston/naistoimikunnan (myöhemmin Lohtajan Musiikkinaiset ry ja Lohtajan Musiikinystävät ry) toimesta. Lehden kaikki numerot ovat luettavissa Lohtajan kunnankirjaston kotiseutukokoelmassa.

Pihlajamaa, Lauri. Lohtajan 'Immannista'. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 19.4.2024.