Anders Chydenius -säätiö

Kuvaus

Anders Chydenius -säätiön ovat perustaneet Kokkolan kaupunki ja Chydenius-instituutin kannatusyhdistys ry, ja sen kotipaikka on Kokkola. Säätiön tarkoituksena on Anders Chydeniuksen ajatusten ja perinteen pohjalta edistää talouden vapautumisesta ja sen seurauksista käytävää keskustelua ja vaikuttaa sitä koskevaan päätöksentekoon eettisiä arvoja korostaen.
Anders Chydeniuksen henkilöhistoria löytyy Chydenius-säätiön sivuilta. Hänen toimintaansa, ajatuksiinsa ja aikaansa voi nyt tutustua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sivuilla on mahdollista lukea Chydeniuksen kirjoituksia, tutstua hänen elämänvaiheisiinsa ja laajemminkin perehtyä tekstin ja kuvien avulla 1700-luvun tapahtumiin Ruotsin valtakunnassa. Historiasivut perustuvat tutkija Pertti Hyttisen Chydenius-instituutissa keräämään materiaaliin.

Aihe

Avainsanat