Töysäläinen jääkäri Ahti Leskinen

Kuvaus

Ahti Ilmari Leskinen syntyi Soinissa (17.2.1900), josta perheensä muutti Tuuriin. Isänsä Kristo (Kirstian, Risto) Hermanninpoika Leskinen oli kauppias. Vanhemmat lähtivät siirtolaisiksi Amerikkaan mutta Ahti lähti 1917 maaliskuussa Saksaan, jossa liittyi Kuninkaalliseen Preussin 27.Jääkäripataljoonaan. Hän sai taistelukoulutusta Libaun kasarmilla. Palasi vääpelinä Vaasaan jääkärien pääjoukon mukana helmikuussa 1918. Taisteli Vapaussodassa useilla paikkakunnilla. Sodan jälkeen hän palveli Puolustusvoimissa useissa tehtävissä Pohjois-Pohjanmaalla ja Tampereella. Talvisodassa luutnantti Leskinen toimi Keski- ja Etelä-Pohjanmaan miehistä kootussa Jalkaväkirykmentti 24:ssa komppaniapäällikkönä. Jatkosodassa kapteeni Leskinen toimi 11. divisioonan Jalkaväkirykmentti 29:n 3.Konekiväärikomppanian päällikkönä. Hän haavoittui 20.9.1941 ja kuoli 6.10.1941. Hänet on haudattu Kalajoelle, jossa hän perheineen asui. Puoliso Elsa (os. Sinisalo), tytär Kerttu Mirjam (myöh. Andriansson-Åkerman).
Artikkelin lopussa useita lähdeviiteitä. Runsaasti kuvitusta.

Julkaisija