Puu- ja kivikoulu

Kuvaus

Puskantiellä olleet Seinäjoen ensimmäiset oppikoulut. Oikealla puukoulu, joka valmistui opettaja Olavi Mäkisen piiruatusten mukaisesti vuonna 1914. Se palveli yhteiskouluna, yhteislyseona ja tyttölyseona vuoteen 1970 asti. Se rupesi jäämään ahtaaksi, joten uusi kivikoulu rakennettiin viereen vasemmalle. Arkkitehti Matti Visannin koulurakennus valmistui vuonna 1928. Lyseo toimi siinä kolmetoista vuotta, kunnes uusi Lyseo valmistui Aalto-keskuksen viereen. Kivikoulu säilyi koulukäytössä aina vuoteen 1972 asti, mm. kauppaoppilaitos toimi siinä. Se toimi teatterina, kunnes Aallon piirtämä rakennus valmistui Aaltokeskukseen. Siinä on toiminut erilaisia järjestöjä ja harrastusryhmiä. Nykyään se on Seinäjoen kaupungin nuorisotoimen käytössä. Suuri remontti sisällä ja ulkona on tehty vuosina 2006-2009. Kuvassa on lauta-aita alueen ympärillä ja vaalea portti suljettuna. Mustavalkoinen.

Puu- ja kivikoulu. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 16.4.2024.