Åkerblomilaisuus - 1920-luvun lahkoliike Kokkolan seudulla I

Kuvaus

Artikkeli kertoo Kokkolan seudulla 1920-luvulla vaikuttaneesta åkerblomilaisesta lahkoliikkeestä oikeudenkäyntiselostusten ja haastattelujen pohjalta. Åkerblomin johtama liike alkoi uskonnon merkeissä, mutta pian ystävien piiri oli valmis maallisissakin asioissa noudattamaan hänen pienintäkin viittaustaan. Artikkeli kertoo liikkeen ensimmäisistä oikeudenkäynneistä. Wiirilinna on haastatellut yhtä Åkerblomin saarnatilaisuuteen osallistunutta sekä Kaarlelan silloista kappalaista.
Åkerblomilaisuutta käsittelevät seitsemän artikkelia on julkaistu Keskipohjanmaassa maalis-, huhti- ja toukokuussa vuonna 1968. Tämä ensimmäinen artikkeli on julkaistu 17.3.1968.
Artikkeli on julkaistu Keskipohjanmaassa 17.3.1968.

Julkaisija

Identifiointitunnus

URN:NBN:fi-fe20051079

1968-03-17

Viittaus

Wiirilinna, Annikki. Åkerblomilaisuus - 1920-luvun lahkoliike Kokkolan seudulla I. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 29.3.2024.