Keskustaa ilmasta

Kuvaus

Seinäjoen ydinkeskustaa ilmasta nähtynä. Keskellä on Keskuspuisto. Sen vasemmalla puolella on Keskuskatu. Vasemmassa laidassa on rakenteilla kerrostalo Metsäkoti Vapaudentien risteyksessä. Siitä oikealle on kookas puinen rakennus: Työväentalo, joka rakennettiin vuonna 1923. Se purettiin huonokuntoisena vuonna 1979. Nykyään paikalla on kerrostalo, jossa on työväenyhdistyksen tilat. Sen vieressä on Salama-yhtiön kerrostalo. Osittain puiden takana on Paulinkulma. Sitä vastapäätä näkyy Matti Visannin suunnittelema ja vuonna 1928 valmistunut Seurahuone. Nykyään siinä on monenlaista toimintaa, myös kahvila. Kuvan yläreunassa on Osuuskaupan ja Osuuspankin sekä Vaasa Oy:n talot. Aivan oikeassa yläkulmassa on Pollarin talo ja sitä vastapäätä Raunion sähköliike. Puiston alapuolella on "kiinalaiskortteli", jonka paikalla on Kansaneläkelaitoksen Länsi-Suomen piirin toimitalo. Oikealla puiston laidalla näkyy Laurinmäen talo. Alhaalla oikealla olevan kerrostalokompleksin alapuolella on von Hertzenin talo, myöhemmin lottatalo ja sitten kauppalan synnytyslaitos vuoteen 1956 asti. Talo purettiin vuonna 1985. Sen vasemmaklla puolella on vuonna 1920 siirretty kookas talo, joka purettiin vuonna 1985. Se tunnettiin parhaiten Pohjois-Suomen Sähkö Oy:n talona. Kuvan vasemmassa ylälaidassa on Puskantien varrella entiset oppikoulut; puu- ja kivikoulu. Mustavalkoinen.

Keskustaa ilmasta. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 19.4.2024.