Selaa aineistoja (yhteensä 64)

  • Aihe on tarkasti "kirjeet"

Kirjoittaja kertoo toimistovirkailija Orvokki Vennan oikaisupyynnöstä perusteluineen, Seinäjoen historian toiseen osaan liittyvään kirjaan, isäänsä liittyvään virkkeeseen. Kuvassa Seinäjoen kauppalan henkilökuntaa vuodelta 1957 seisomassa…

Martti Santavuoren kirje kokonaisuudessaan Nurmon suojeluskunnalle, jota säilytetään Kansallisarkiston Sörnäisten toimipisteessä. Santavuori vastasi Nurmon ratsuväkisuojeluskunnan kouluttamisesta.

Pirkko Leppälän kirjoittama kirje Eva Lammelle. Jälkisanat Ritva Oravisjärvi, os. Lampi (Evan sisar). Kirjeessä Pirkko kertoo, kuinka on etsinyt isänsä (Martti Urho Johannes Leppälän) hautaa Alavuden hautausmaalta. Isän ja isoisän ( Urho Vieno…

Yrjö Korpela on kirjoittanut kirjeen Kauhavalle kotiväelleen Australiasta ja jokainen sana kirjeessä alkaa K-kirjaimella.

Artikkeli ja kirje talvisodassa menehtyneestä lapualaisesta Juho Kullervo Vauriosta.

Hakojärveltä lähetetty kirje ja vähän tietoa siitä.

Töysän Kitulankylältä Juho ja Sannaliisa Koivulan kirjoittamia kirjeitä tyttärelleen Amerikkaan, suvun ja kylän tapahtumista 1908-1912

Edwin Sippolan kirje sedälleen, jossa hän kertoo lähettäneensä sedälle laatikollisen omenoita ja kehottaa setää hakemaan omenat asemalta. Kirje jatkuu kuulumisten kertomisella, kuten perhe pääsee muuttamaan uuteen kotiin kahden viikon kuluessa.

Otteita J. O. Pernaan kirjeistä katkosodasta kahden kuukauden ajalta.

Markus Aaltosen kirjoittama vastaus Bährin sukuseuralle kysymykseen, joka koski Bährinkadun nimen alkuperää.

Anna-Leena Toivosen vuonna 1963 kirjoittama kirje omaisilleen. Toivonen on kirjoittanut kirjeen filosofian tohtoriksi tultuaan ja kuvailee siinä lähinnä kunniakseen järjestettyjä juhlia ja saamiaan lahjoja. Tohtorin omaiset halusivat luovuttaa…

Artikkelissa selaillaan vihkoa, jossa on nuoren lotan, Elma Kankaan, muistelmia. Artikkelissa käsitellään etenkin Veikko Keltamäen muistolle tehtyä kirjoitusta.

Fiktiivinen kirje joulupukille, jossa Pikku-Kalle toivoo lahjoja perheenjäsenilleen.

Matts Antellin kirje veljelleen Isak (Iisakki) Mansikkamäelle 11.8.1867.

Runon alkusanat: Täällä on ollut puute ja halla, paljon on päättyvä tähän.

Anomuskirjeen lisäksi artikkelissa on toisella sivulla pappilan puistosuunnitelmapiirustus.

Uuno Kannon arkistosta löytämiään John G. Annalan kirjeitä

Avainsanat: ;

John G. Annalan kirjoittamia kirjeitä Uuno Kannolle

Stenbäckien lasten kirjoittama kirje Lampimäen lapsille 1892

Avainsanat: ;

John G. Annalan kirje opettaja Juho Kannolle Peräseinäjoelle

http://81.209.83.96/repository/833/Kokkola_15111984.pdf
Artikkeli julkistaa arkkipiispa John Wikströmin kirjeen, jossa hän pahoittelee, että Kokkolassa ei nähdä Ruotsinkielisen Lyseon kulttuurihistoriallista ja arkkitehtonista arvoa.

http://81.209.83.96/repository/810/KP_01061981.pdf
Artikkeli kertoo palan kokkolalaisten merikapteenien ja kauppiassukujen henkilöhistoriaa taustanaan häälahjaksi saatu piironki sieltä löytyneen runon kera.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2