Selaa aineistoja (yhteensä 19)

  • Aihe on tarkasti "retket"

Kerrotaan kirjoittajan ja parin ystävän kanssa tehdystä kotiseuturetkestä Alavuden alueella.

Artikkelin pääasiallinen sisältö on valokuva, jossa retkelle osallistuneet maatalousnaiset poseeraavat ryhmäkuvassa. Kuvan alla on lueteltu kaikki osallistujat. Retkestä kerrotaan lyhyesti.

Ylihärmän kunnan nuorisotoimen toimintamuodot

Artikkelissa kerrotaan Isojokisen Peuralankylän pienviljelijäyhdityksen kesäretkestä Turkuun, jonne lähdettiin 19.8.1957. Matkakohteina oli mm. Kultaranta.

Artikkelissa kerrotaan, kuinka jokaisen Isojoen kylän koululta pääsi kokeen paras oppilas retkelle Helsinkiin kunnan kustannuksella.

Artikkelissa kerrotaan Ikivihreät kerhon retkestä Alajärven kautta Kuopioon, Kolille, Lieksaan, Nurmekseen, Jyväskylään ja Petäjävedelle.

Ruskaretkellä Lapissa mukana: Elsa Elmeranta, Laina Hautanen, Mirja Itäsalo, Lenni Latvakangas, Veikko Hoppi ja Lilja Latvakangas. Artikkelissa valokuva matkaseurueesta (kuva: Lilja Latvakangas).

Munakan nuorisoseurantalo Seittuu on yksi kesän 2013 kotiseutupäivien retkikohde. Ilmari Ylä-Autio kertoo myös oman muistonsa Seittuun tansseista 1950-luvulta. Kuvassa Ilmari Ylä-Autio Albert Wasastjernan rooliasussa.

Artikkelissa kerrotaan Naisten kerhon kevätretkestä. Retkellä tutustuttiin eduskuntaan ja nunniin.

Lyhyt teksti valokuvineen Tanelinrannan tokaluokkalaisten kotiseuturetkestä mm. ESLAn tehtaalla ja palolaitoksella.

Lyhyessä kirjoituksessa muistellaan syksyistä retkeä Härmän Kuntokeskukseen.

http://81.209.83.96/repository/5517/jarvinen_kun_keski_koivistoon_emanta_ylojarven_ollilasta.pdf
Artikkeli on osittain kuvitteellinen kertomus tapahtumaketjusta, jonka seurauksena Johanna Karoliina Sjöstedtistä Ylöjärven Ollilan tilan tyttärestä tuli puoliso Fabian Keski-Koivistolle ja emäntä Kurikan Keski-Koiviston taloon.

http://81.209.83.96/repository/5129/polari_retki_eramaahan.pdf
Ossi Polari kirjoittaa artikkelissa lapsuusvuosien hurjasta retkestä Seinäjoen erämaihin.

http://81.209.83.96/repository/4303/3117.JPG
Maantiellä seisoo päällysvaatteissa ja hatuissa seitsemän miestä. KOP:n Seinäjoen konttorin syksyllä 1964 järjestämä retki suolle, jossa on turvetta. Mustavalkoinen.

http://81.209.83.96/repository/3354/2237.JPG
Suuri joukko miehiä ja naisia seisoo linja-auton edessä kauniina päivänä. Seinäjoen karjalaiset ja kantaseinäjokiset ovat retkellä Leningradissa Neuvostoliitossa vuonna 1962. Mustavalkoinen.
Koneluettavat metatiedot

atom, dc-rdf, dcmes-xml, json, omeka-xml, rss2