Kauppaoppilaitos

Kuvaus

Koulukadun varrella oleva kookas, vaalea, kaksikerroksinen kauppaoppilaitos. Opetustiloja myös kellarikerroksessa. Vasemmassa päässä näkyy kaarevaa auditorio-osa. Arkkitehti Touko Saaren suunnittelema ja vuonna 1967 valmistunut rakennus. Kauppaoppilaitos aloitti toimintansa Seinäjoella vuonna 1952. Ensimmäinen lukuvuosi työskenneltiin Sisun Kisapirtissä. Vuonna 1953 valmistui Kirkkokatu 2:een väliaikainen toimitila. Lisätiloja oli entisessä tyttölyseossa ja Aseman koululla, kunnes syksyllä 1967 päästiin omaan taloon. Lukuvuoden avajaisissa paljastettiin kuvanveistäjä Eila Hiltusen kupariveistos Metsän henki. Se on sijoitettu koulun aulaan. Pihamaalla on paljon pyöriä ja autoja. Mustavalkoinen.

Kauppaoppilaitos. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 29.3.2024.