Koiviston autoliike

Kuvaus

Kookas, kaksikerroksinen liikerakennus Valtionkadulla. Vuonna 1928 valmistunut talo edellisenä vuonna palaneen talon paikalla. Rakennuksen ulkovuoraus on Matti Visannin suunnittelema. Rakennuksessa oli useita yrittäjiä. Tunnetuin ja pisimpään siinä toiminut on Lauri Koiviston Autoliike. Yrityksen perustivat vuonna 1928 Seinäjoen Auto oy.:n nimisenä Lauri Koivisto, Kalle Hakanen ja Toivo Haapamäki. Vuonna 1928 Koivisto omisti sen jo yksin ja vuonna 1929 se muutti kyseiseen rakennukseen nimellä Lauri Koivisto Autoliike. Kuvassa liikkeen nimenä on Koiviston Autoliike. Julkisivulla on useiden automerkkien nimiä: Buick, Chevrolet, Vauxhall ja Bedford. 30-vuotisjuhla helmikuussa 1962. Mustavalkoinen.

Koiviston autoliike. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 29.3.2024.