Vappu torilla

Kuvaus

Vappu Keskustorilla 1930-40-luvulla. Yleisö on kerääntynyt torin kaakkoiskulmaan, joka osittain lähes kolme vuosikymmentä säilytti 1930-luvun lopun asunsa. Vasemmalla on Rautatiekirjakaupan kioski, jonka oikealla puolella linja-autoasema. Tavaran vastaanotto ja matkalippujen myynti ei ollut juuri latoa kummemmissa tiloissa. Mansardikattoisessa talossa oli sodan loppuun saakka Lotta-Tupa-niminen kahvila ja Kalevankadun puolella liiketalo, jossa mm. Musta-Karhu-ravintola toimi. Lotta-Tuvan ja Mustan Karhun välistä näkyy Kaleva-teatterin nurkka. Työväen vappujuhlat saattoivat 1930-luvulla ärsyttää porvarillisia piirejä, mutta mm. IKL käytti estottomasti samoja menetelmiä kuin työväenliike järjestämällä omia vappujuhlia puhujineen ja kulkueineen. Mustavalkoinen.
Kuvanumero. 95, Kokoelma: Seinäjoen maakuntakokoelma.

Vappu torilla. Porstua-verkkopalvelu, viitattu 19.4.2024.