Soitannollinen päivä Nuorisoseuralla 1917

Kuvaus

Artikkelissa kerrotaan kahdesta tapauksesta syksyllä 1917. Ensimmäisessä konstaapeli Juho Kaunismäki pyytää Kustaa Huumoa seurakseen nuorisoseuralle, koska venäläinen esikunta on määrännyt poliisin tulemaan paikalle. Nuorisoseuralla kielivaikeuksien jälkeen selviää, että venäläiset santarmit haluavat, että nuorisoseurantalon lukot uusitaan ja muurit tarkastetaan ennen tulien sytyttämistä. Toisessa tapauksessa venäläisen varuskunnan virolainen sotilas sattuu Haanpään myymälään, kun Kustaa Huumo, Matti Koskela ja Hermanni Koski soittavat siellä viulua. Sotilas pyytää soittajia kasarmiksi muutetulle nuorisoseuralle soittamaan. Heidän esiinnyttyään tulivat vuorostaan venäläiset soittajat soittamaan omia laulujaan.

Tekijä

Julkaisija